Cc de Zeyp

Gemeenschapscentrum De Zeyp

Gemeenschapscentrum De Zeyp

Locatie: Ganshoren
Jaar: Uitvoeringsfase

Omschrijving:
Een braakliggend perceel, gelegen tussen het gemeenschapscentrum De Zeyp en een reeks rijwoningen, wordt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie aangekocht voor uitbreiding van het centrum. Het bestaande café zal vergroot worden en een nieuw inkomgeheel wordt geconcipieerd. Daar waar de inkom vroeger discreet bleef binnen het bestaande volume wordt nu meer aandacht besteed aan een uitnodigende openheid. De grenzen binnen-buiten vervagen, waardoor de voor- en achtertuin lijken samen te vloeien tot één uitnodigend geheel. Door het gebruik van staal wordt tevens een antwoord gegeven op de aanpalende buren. Het volume rechts, anderzijds, wordt opgetrokken als een gesloten volume aansluitend bij het metselwerk.