Blokkendoos

Kinderdagverblijf Blokkendoos

Kinderdagverblijf Blokkendoos

Locatie: Zellik
Jaar: 2008

Omschrijving:
Het bestuur van de vzw kinderdagverblijf St-Jozef plant een nieuwbouw met daarbij de heraanleg van de toegang naar de school en de aanleg van de tuin na afbraak van het oude kinderdagverblijf. Het gebouw verspreidt zich vanuit een centrale hal over verschillende verdiepingen. In totaal biedt het gebouw ruimte voor tien leefgroepen. De leefgroepen worden steeds georganiseerd per twee. In de kelderverdieping bevinden zich de personeelsruimtes, het toilet voor bezoekers, een bergruimte, een archief en de technische lokalen. De ingang van het kinderdagverblijf is op het gelijkvloers langs de buitenkant bereikbaar via een hellend vlak of een trap. Behalve de leefruimtes bevat deze verdieping nog een ontvangstruimte, koetsenberging, keuken, berging en toiletten voor personeel en bezoekers. Tenslotte situeren zich op de eerste verdieping de laatste leefgroepen, administratie, lokaal voor de dokter, een dieetkeuken, berging en toiletten voor personeel en bezoekers.