Harlekijntje

Kinderdagverblijf Harlekijntje

Kinderdagverblijf Harlekijntje

Locatie: Jette
Jaar: 2016

Omschrijving:
Het bestaande hoofdgebouw van Kinderdagverblijf Harlekijntje (oppervlakte 415 m2) wordt gesloopt en vervangen door  een nieuwbouw.

Het nieuwe kinderdagverblijf is bestemd voor 56 kinderen, verdeeld over vier groepen. Het gebouw bestaat uit twee blokken, één voor de diensten en technieken en één voor de leefruimtes. De inplanting van het gebouw in het midden van het perceel biedt de mogelijkheid om grote buitenspeelruimtes voor de kinderen te creëren. De niveauverschillen van het terrein zijn opgenomen in het gebouw om de impact van het volume op de omgeving te beperken. De verschillende niveaus worden verbonden door een centrale open trappenhal die zorgt voor een goed doorzicht naar de verschillende delen van het gebouw.

Voor de materialisatie van de gevels wordt een combinatie gebruikt van een lichtgrijze baksteen met kleurrijke vlakken in crepi voor de uitgesneden volumes. Het dakvolume wordt uitgevoerd in zink met staande naad in verschillende baanbreedtes. Op de horizontale dakdelen wordt een groendak voorzien.