Huis van het kind

Kinderdagverblijf Huis van het kind

Kinderdagverblijf Huis van het kind

Locatie: Beersel
Jaar: 2013

Omschrijving:
Het gemeentebestuur van Beersel wenst een nieuw kinderdagverblijf op te richten ter vervanging van het bestaande. Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn niet meer los te denken van hedendaagse architectuur. De gebruikte materialen en gekozen vorm en indeling van het gebouw hebben, naast de technieken die instaan voor een gunstig en efficiënt binnenklimaat, ook hun impact op EPB. Als bouwsysteem wordt er geopteerd voor houtskeletbouw, volgens het “caisson-systeem”, met zelfdragende wand- en dakelementen. De strakheid van de gevels en daken in grijze leien wordt speels doorbroken door middel van gevelpanelen in groene en roze tinten, de huiskleuren van het kinderdagverblijf. De kleuren zijn een blikvanger in de straat en een herkenningspunt voor de kinderen.