Kinderdagverblijf Scheutje

Kinderdagverblijf Scheutje

Locatie: Anderlecht
Jaar: 2017

Omschrijving:
Het project betreft de volledige uitbreiding van het kinderdagverblijf Scheutje met passief nieuwbouw na afbraak en renovatie van een bestaand schoolgebouw tot deel van het kinderdagverblijf. De bestaande gebouwen voldoen niet meer aan de hedendaagse energetische normen en het kinderdagverblijf is genoodzaakt om uit te breiden. Met dit project komt er een uitbreiding van 33 naar 72 kinderen. De nieuwe infrastructuur bestaat uit een deel passief nieuwbouw en een deel renovatie waar de lage energiestandaard wordt gevolgd. De twee delen worden verbonden door een niet-verwarmd sas. Het geheel wordt voorzien van een groendak. De leefgroepen van de kleinste kinderen bevinden zich in het renovatiegedeelte en hebben elk een eigen terras. De leefgroepen voor de peuters en kleuters bevinden zich langs de rustige achtertuin.