Kinderdagverblijf Sint-Karel

Kinderdagverblijf Sint-Karel

Het bestaande, gedateerde gebouw wordt volledig gestript tot op de draagstructuur en daarna uitgebreid met enkele vierkante meters aan de zij- en achtergevel en een volledig nieuwe derde verdieping. Het gebouw is nu opnieuw conform de hedendaagse eisen en helemaal op maat van de kinderen. In het nieuwe ontwerp ligt de nadruk op openheid, licht en kleur. Het kunstwerk, geïntegreerd in vloeren, wanden en plafonds en het fel gekleurd sanitair meubilair, geven de kinderen een aangename, kleurrijke en speelse omgeving. Ook de gevel werd opnieuw opgebouwd. De voor- en zijgevel werden bekleed met geprefabriceerde zichtbetonelementen waartussen een structuur van houten zonweringslamellen steunt. De beweegbare lamellen zijn noodzakelijk om de warmtewinsten door direct zonlicht te controleren en geven het gebouw haar nieuwe, specifieke karakter.